HEA 120S235JR onbehandeld

Op aanvraag
Kijk ook bij onze B-keus
Bekijk hier ons actuele aanbod

Beschikbaar via nabestelling

Kenmerken

Handelslengte
15.100 mm
Breedte
120 mm
Hoogte
114 mm
Bewerking
Onbehandeld
Materiaaltype
Staal
Kwaliteit
S235JR
DIN gewicht
20,3 kg/m
Artikel ID
3680

Onze voordelen

Altijd voldoende voorraad

Zowel nieuw en B-keus.

Lees meer
Vandaag besteld, vandaag ophalen

Of binnen enkele dagen op locatie geleverd.

Lees meer
Voor u op maat gezaagd

Zagen kan zelfs terwijl u wacht.

Lees meer

HEA 120

HEA120 stalen profielbalken zijn een veel gekozen keuze als kolom of ligger in bouwconstructies. In vergelijking met HEB-balken zijn HEA-balken een stuk lichter en hebben ze een kleiner draagvermogen vanwege de dunnere flenzen. Van Delft Staal heeft HEA-balken op verschillende  lengtes op voorraad. Getoogde balken HEA 120 kunnen op aanvraag besteld worden.

Er zijn verschillende staalkwaliteiten op de markt, maar de meest verkochte HEA 120 balken hebben kwaliteit S235 en S355. Als u certificaten of attesten nodig heeft voor het staal, kunt u dit aangeven . Onze leveranciers verklaren met behulp van EN 10204/2.2 of NEN-EN-10204 3.1 certificaten dat het geleverde staal aan de gestelde eisen voldoet.

Bekijk ook eens onze aanbiedingen

Naast nieuwe HEA 120 balken, bieden wij ook gebruikte HEA 120 balken aan. Dit zijn tweedehandse balken die wij voor een mooie prijs verkopen. Neem gerust een kijkje tussen de aanbiedingen.

Draagvermogen

Om de juiste HEA 120 stalen profiel te kiezen, is het essentieel om een constructieberekening te laten maken door een constructeur. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals sneeuw, water, fundering en belasting van de balk.

Van Delft Staal kan u niet adviseren bij het berekenen van uw draagvermogen. Hiervoor dient u altijd een constructeur te benaderen.

HEA 220 - Staalbewerking

Staalbewerking

Bij Van Delft Staal heeft u keuze uit vier verschillende staalbewerkingen: onbehandeld, stralen, stralen & meniën en thermisch verzinken.

Onbehandeld
Onbehandeld staal, ook wel zwart staal genoemd, is warmgewalst staal zonder enige bewerking en heeft geen conservering.

Stralen
Door middel van stralen wordt het staal effectief schoongemaakt. Walshuiden, oude verfresten of roest wordt verwijderd door middel van straalkorrels en perslucht. Door deze straalkorrels en perslucht wordt roest verwijderd. Met als resultaat een secuur gereinigd oppervlak.

Stralen & meniën
Menie is een effectieve manier om staal te beschermen tegen corrosie en andere vormen van aantasting. Het vormt een barrière tussen het staal en de omgeving, waardoor het staal beter bestand is tegen roestvorming en andere schadelijke invloeden.

Thermisch verzinken
Thermisch verzinkte producten worden vooral gebruikt voor buitentoepassingen en biedt maximale bescherming tegen corrosie. Verzinkt staal is ook praktisch onderhoudsvrij. Bij thermisch verzinken wordt het staal ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink, waardoor het voorzien wordt van een beschermende laag van zink.

Meer weten?

Voor meer informatie over HEA 120 balkstaal of vragen over onze producten en diensten, kunt u contact met ons opnemen via (073) 7600132 of verkoop@vandelftstaal.nl. Wij staan altijd klaar om u persoonlijk advies te geven en u verder te helpen.