HOP overigeglaslat U15 x 15 RP 403670

RP Line aluminium glaslat 15 x 15 mm
te gebruiken met klemschroeven

Op voorraad
Vandaag besteld, vandaag ophalen
Kijk ook bij onze B-keus
Bekijk hier ons actuele aanbod
  • Totaal

of stel uw vraag

Kenmerken

Handelslengte
6000 mm
Breedte
15 mm
Hoogte
15 mm
Dikte
1.5 mm
Materiaaltype
Aluminium
DIN gewicht
0,17 kg/m
Artikel ID
2811

Onze voordelen

Altijd voldoende voorraad

Zowel nieuw en B-keus.

Lees meer
Vandaag besteld, vandaag ophalen

Of binnen enkele dagen op locatie geleverd.

Lees meer
Voor u op maat gezaagd

Zagen kan zelfs terwijl u wacht.

Lees meer

GLASLIJST ALUMINIUM 403670

Als u zelf een stalen deur of kozijn wilt maken met behulp van een HOP profiel, dan is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Naast het HOP profiel zelf, is de glaslat aluminium  een essentieel onderdeel voor het creëren van een stevige en veilige constructie.

Bij Van Delft Staal kunt u niet alleen het HOP profiel bestellen maar ook de bijpassende glaslat van 15 x 15 mm . Deze glaslat is speciaal ontworpen voor het gebruik in combinatie met het HOP profiel en biedt een veilige en stevige bevestiging van het glas.

Wat is een glaslat?

Een glaslat is een strip die wordt gebruikt om glas op zijn plaats te houden in een stalen kozijn of deurframe. Een andere benaming voor glaslat is ook glaslijst. Een glaslat wordt op het profiel geplaatst en houdt het glas op zijn plaats met behulp van klemschroeven. De glaslat heeft meestal dezelfde afmeting als het HOP profiel waar het op wordt geplaatst, bijvoorbeeld 15×15 mm of 20×20 mm.

Door het gebruik van klemschroeven kan het glas veilig en stevig worden vastgezet zonder dat er extra bewerkingen nodig zijn. De glaslat is een belangrijk onderdeel van een stalen kozijn of deurframe omdat het zorgt voor de veilige bevestiging van het glas en daarmee bijdraagt aan de stabiliteit en veiligheid van de constructie. Daarnaast geeft het gebruik van een glaslat een mooi en strak afgewerkt uiterlijk aan het kozijn of deurframe.

Wat is een HOP profiel?

Een HOP-profiel is een soort stalen koker of buis vaak gebruikt in de metaalindustrie voor de constructie van stalen deuren, ramen en kozijnen. Van Delft Staal levert HOP profielen van S235 staal in verschillende courante uitvoeringen. Andere benamingen HOP-profiel is ook bekend als RP-profiel, WP-profiel of Jansen profiel.

HOP Profielen voor stalen deuren

Een HOP-profiel fungeert als het structurele frame van de deur en het kozijn waarop andere componenten worden bevestigd. Strategisch geplaatst langs de omtrek van de deur biedt het stalen koker- of buisvormige ontwerp structurele integriteit en draagkracht.

Ontdek ons uitgebreide assortiment aan HOP profielen en andere staal-, rvs- en aluminiumprofielen, waaronder buizen, kokers, profielen en strips. Klik hier voor onze andere hop profielen. 

HOP Profielen bij Van Delft Staal

Van Delft Staal is expert in het leveren van kwalitatief hoogstaande HOP Profielen. Wij bestaan al ruim 45 jaar en zijn daarmee een begrip in Brabant geworden.

Wilt u meer informatie over Van Delft Staal of HOP profielen? Neem gerust contact met ons op via  (073) 7600132 of verkoop@vandelftstaal.nl. Uiteraard bent u ook altijd welkom op onze locatie in Nieuwkuijk. Wij helpen u graag verder en voorzien u, indien gewenst, van passend advies.